Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
započela je peticiju

Plus size influencerica o letu avionom: 'Putnicima 'veće veličine' trebala bi se osigurati do tri besplatna dodatna sjedala!'

TikTok
06.05.2024.
u 16:30

U svom opisu, Chaney objašnjava kontekst svog leta, prepričavajući kako se posljednje četiri godine oslanjala na 'dodatni kisik' dok je letjela

Plus size influencerica Jaelynn Chaney, koja je pozvala druge putnike da subvencioniraju besplatna dodatna sjedala za putnike 'veće veličine', prvi je put u četiri godine letjela bez svoje boce s kisikom. Jaelynn, poznata kao Jae Bae, prenijela je video na svoj TikTok kanal na kojem se vidi kako ponosno sjedi na letu bez boce za kisik. Objasnila je svojim pratiteljima da joj je prije bio potreban dodatni zrak kako bi mogla udobno disati u kabini aviona pod tlakom, piše Daily Mail.

U jednom trenutku u videu, Chaney drži svoj sigurnosni pojas i smiješi se dok pokazuje koliko se može raširiti. Chaney, čiji TikTok profil ima više od 135.000 pratitelja, iznosi svoje brige kao 'plus size putnik' u pozadini videa. Dramatična glazba svira i Chaney razmišlja: "Što ako imam hitan medicinski slučaj u avionu?" Zatim pita: "Što ako izazovem hitno slijetanje?"

VEZANI ČLANCI:

Ali onda se zaustavlja i kaže: "Ne, zaboravi to. Bez obzira što pričali i kako god izgledalo, putovanja su za svakoga.'" Video potom prikazuje Chaney dok ju u kolicima prevoze do ulaza u avion. Zatim je Chaney prikazana na svom sjedalu, gdje pokazuje koliko joj je sigurnosni pojas bio proširen. TikTok završava krupnim planom nasmiješenog lica influencerice.

U svom opisu, Chaney objašnjava kontekst svog leta, prepričavajući kako se posljednje četiri godine oslanjala na 'dodatni kisik' dok je letjela. "Sve je počelo 2019. nakon boravka u bolnici gdje su sumnjali da sam imala moždani udar. Ispostavilo se da je to bila plućna hipertenzija i od tada mi je potrebna terapija kisikom. Putovanje jednostavno više nije bilo isto", napisala je. 

Nakon intenzivnog istraživanja, influencerica je krenula na prijenosne koncentratore kisika. "Podijelila sam svoja otkrića na internetu, misleći da će ovo biti moja nova normala", dodala je. Ali Chaney je otkrila da prijenosni koncentratori kisika nisu baš lagani. Rekla je da je korištenje aparata 'skupo, stresno i često zastrašujuće'. Njezin nedavni let bio je prvi u četiri godine da je letjela bez koncentratora kisika, iskustvo koje ju je učinilo 'tjeskobnom i uplašenom'. "Ali pogodite što? Uspjela sam i prošlo je bolje nego što sam mogla zamisliti", napisala je ponosna i sretna influencerica.

@jaebaeofficial After relying on supplemental oxygen for four years and always having to carry my oxygen concentrator, the day finally arrived for my first flight without it in four years. It all started back in 2019 after a hospital stay where they suspected I had a stroke. Turns out, it was pulmonary hypertension, and I needed oxygen therapy ever since. Traveling just wasn't the same anymore. I went from chasing waterfalls in Hawaii to cozying up in snowy cabins in Leavenworth with my love, to everything being so different. I dove into research, determined to find a way back to traveling. That's when I stumbled upon portable oxygen concentrators (POCs). I shared my discoveries online, thinking this was going to be my new normal. But flying with a POC? It's no walk in the park. It's expensive, stressful, and downright scary. And to top it off, dealing with cyberattacks and hurtful comments online made it even tougher mentally. So, when the time came for me to board that plane without my oxygen support, you bet I was anxious and afraid. But guess what? I did it, and it went better than I could've imagined. I even documented the whole thing. I'm still on a mission to help others who want to travel with supplemental oxygen. If you're curious or need advice, swing by my channel and shoot me a DM. I've got your back. •⁣ •⁣ •⁣ #PlusSizeTravel #InclusiveTravel #AccessibleTravel #PlusSizeTravelBlogger #InclusiveFlying #FlyWithoutPrejudice #TravelForAll #Travel #TravelEquality #FlyingWithOxygen #FlyingWhileDisabled #FlyingWhileFat #TravelingWhileFat #FlyingWhilePlusSize #Fyp ♬ The Untold - Secession Studios

Komentatori na TikToku hvalili su influencericu. Jedan je napisao: "Putovanje je za sve!! Ovo volim!!" Jedan korisnik je dao pronicljiv savjet: "Izgubio sam 36 kilograma i to mi je pomoglo da dišem puno lakše!" 

Chaney, koja je surađivala s tvrtkama u rasponu od Googlea do McDonaldsa, također koristi svoj TikTok kako bi podržala peticiju koju je pokrenula i koja zahtijeva od Savezne uprave za civilno zrakoplovstvo da osigura ljude 'veće veličine' s besplatnim dodatnim sjedalima. "Pridružite se mojoj peticiji kojom pozivam Saveznu upravu za civilno zrakoplovstvo da zahtijeva od svih zračnih prijevoznika da imaju pisanu službenu politiku o tome", pisalo je u jednom od videa.

U peticiji stoji da bi se putnicima 'veće veličine' trebala osigurati do tri besplatna dodatna sjedala. Prema ovoj politici, zaposlenici moraju biti obučeni za rješavanje osjetljivih situacija i pružanje odgovarajuće korisničke usluge. Peticija trenutno ima oko 39.000 potpisa. Govoreći o peticiji, Chaney je rekla: "Ne tražimo poseban tretman ili luksuzni smještaj. Jednostavno želimo dovoljno prostora za udobno i sigurno putovanje bez straha da ćemo biti diskriminirani zbog svoje veličine." 

Iznenadila se kada je vidjela uslugu koju su joj naplatili u restoranu: 'Nisam znala da to postoji!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije